Migrene knyttet til munnen

Et studie nylig utført ved University of California, San Diego, har vist knytninger mellom migrene og munnen.

Tidligere trodde man at forskjellige typer mat kunne forårsake migrene, men dette er en teori man har gått bort fra i dag. Det vil si med unntak av at man fortsatt tror det kan være noen knytninger mellom nitrater som finnes i en del prosessert kjøtt, som konserveringsmiddel, og migrene.

Men et nytt studie som har gitt nytt håp for å finne en kur mot migrene, er studiet som ble utført ved University of California, San Diego, hvor man har funnet ut at visse typer bakterier kan knyttes til migrenepasienter.

 Konserveringsmidler knyttet til migrene

Man har gått bort fra troen på at spesifikke typer mat forårsaker migrene, men man har fortsatt tro på at nitrater som brukes som konserveringsmiddel i prosessert kjøtt kan ha en medvirkning til at migrener utløses. Men det har vært vanskelig å påvise direkte sammenhenger, og dette har dermed ikke bidratt til en løsning for migreneutsatte pasienter.

 Studie viser at visse typer bakterier kan knyttes til migrene

Et nylig studie ved University of California, San Diego, har påvist migrene knyttet til munnen ved at migrene kan påvirkes av hvilke bakterier som finnes i munnen. Selv om de mener at det kan være en sammenheng, så er det likevel komplisert å finne en løsning på dette. Balansen av bakterier er en følsom affære, da det er viktig å ha riktig mengde og type bakterier også i munnen. Man ønsker ikke å fjerne alle bakterier, da bakterier ofte har en hensikt og skal dermed være til stede. For å kunne komme frem til en løsning for dette, må man kunne isolere de bakteriene som forårsaker migrene for å kunne planlegge en kur. En kur må ikke fjerne nødvendige bakterier, men bare de som faktisk er skadelige. Man må være nøye med at en eventuell kur ivaretar denne følsomme balansen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *