Bruk pre workout kosttilskudd for en bedre treningsopplevelse

Bruk pre workout kosttilskudd for en bedre treningsopplevelse

Er du glad I å trene så har du kanskje hørt om pre workout kosttilskudd som kan hjelpe til med å gi deg en treningsopplevelse som er bedre og mer målrettet sammenlignet med dager der du ikke benytter deg av noe pre workout ritualer med kosttilskudd. Et pre workout kosttilskudd skal som regel tas ca. 20 minutter før du skal trene.

Er du interessert i gode produkter når det kommer til pre workout kosttilskudd som inneholder viktige mineraler og vitaminer så kan du for eksempel ta en titt på det store utvalget som Bodylab.no har å by på.

Inneholder mange viktige ingredienser

Et pre workout kosttilskudd inneholder mange ingredienser som er viktige for å kunne gi deg nok energi til å trene. Ofte inkluderer dette flere vitaminer og mineraler – samt elektrolytter slik at kroppen din klarer å opprettholde væskebalansen mens du trener.

Vitaminer

Ofte inneholder pre workout kosttilskudd vitaminer. Dette inkluderer ofte vitaminer som tiamin, niacin, folsyre, pantotensyre, vitamin D samt vitamin B6 og B12. Vitamin D bidrar for eksempel til at musklene dine skal kunne fungere optimalt, mens B12 hjelper til med å redusere utmattelse og tretthet.

Mineraler

Når du trener så øker også væskebehovet ditt fordi du blir svett. Ytelsen din vil påvirkes dersom du har et væsketap på så lite som 1 til 2 %. Elektrolytter er essensielle mineraler som kroppen din trenger for å holde deg godt hydrert. Dette inkluderer for eksempel natrium, kalium og magnesium. Ved bruk av et pre workout kosttilskudd vil du derfor kunne innta ekstra elektrolytter som holder deg hydrert gjennom hele treningsøkten.

Beta-alanin

Du vil ofte finne beta-alanin eller koffein i pre workout kosttilskudd. Det er fordi beta-alanin kan hjelpe deg med høyintensitetstrening da det beskytter musklene dine mens du trener. I tillegg vil beta-alanin redusere tretthet og gjøre at musklene restituerer seg raskere.

Koffein

Koffein tilsettes i mange pre workout kosttilskudd – men det finnes også produkter uten koffein dersom du er sensitiv mot effekten som koffein har på kroppen. Koffein vil imidlertid hjelpe deg med å bli fokusert, gi deg energi og forbedre ytelsen din generelt sett.

Aminosyrer

Du finner som regel BCAA i de fleste pre workout kosttilskudd. BCAA står for Branched Chain Amino Acids, og dette er et kosttilskudd som hjelper til med å øke muskelmasse og muskelvekst. BCAA vil også hjelpe til med å redusere muskelrifter/skader etter en intens treningsøkt.

Det er imidlertid viktig å huske at du ikke skal ta pre workout kosttilskudd så ofte du har lyst til det – spesielt hvis du har noen helseproblemer eller tar medisiner. Følg alltid instruksjonene på produktet – og du kan gjerne snakke med legen din for å finne helt riktig dose for akkurat deg og din kropp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *