Kalsiumsupplementer kan skade hjertet

En nylig utført studie viser at kalsiumsupplementer kan skade hjertet og forårsake tiltetning av blodårer.

Et nylig utført studie som ble publisert i ”Journal of the American Heart Association” viste at kalsiumsupplementer kan skade hjertet. I studiet poengterer de at det kun påvises mulige sammenhenger, men ikke beviser en sammenheng. Det vil si at det advares mot å benytte kalsiumsupplementer med mindre det gjøres under tilsyn av en lege. Et annet studie viser at kalsium-rik mat hjelper å beskytte hjertet, men at det ikke kan garanteres at dette også gjelder kalsiumsupplementer.

 Studie viser at kalsiumsupplementer muligens kan skade hjertet

Med konklusjonen fra dette studiet om at kalsiumsupplementer kan skade hjertet, oppfordres personer som bruker disse for å beskytte hjertet, om å gjøre det under tilsyn av en lege. Det anbefales heller at man benytter kalsium-rik mat i stedet for kalsium-supplementer. Man så også sammenhenger mellom supplementene og tiltetning av blodårer. Dette er en overraskende oppdagelse som krever videre undersøkelse slik at man kan avgjøre nøyaktig hvilken effekt dette faktisk har på hjertet og blodårene.

 Studiet indikerer, men beviser ikke sammenhengen

Det er viktig å påpeke at dette studiet ikke beviser at kalsiumsupplementer kan skade hjertet, men at det bare viser en mulig sammenheng basert undersøkelser utført på over 2700 personer over en periode på 10 år. Utvalget er såpass stort at disse resultatene bekymrer, selv om de ikke beviser sammenhengen. Denne undersøkelsen gir grunnlaget for eventuelt å gjøre videre undersøkelser som kan bevise resultatet og komme frem til en endelig konklusjon. Dette er ikke det eneste studiet som har påvist denne sammenhengen, men det forsterker en mulig sammenheng for dette resultatet. Med dette oppfordres man sterkt å styre unna supplementer og heller spise kalsium-rik mat. Mange bruker kalsiumsupplementer for å forsterke benstrukturen da dette er kjent for denne effekten. Dette bør få forbrukere til å tenke på om de velger den ene eller den andre måten for å løse et helseproblem.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *