Gode klær til barna – hvor viktig er det?

De hopper, løper, leker på gulvet, og er ute i all slags vær. De er i hyppig bevegelse, og langt mer aktive enn oss voksne. Tøy betyr mye. Men hva er riktige klær, til riktig alder? Vi har tatt en titt på hva du må tenke på når du kler barna.

Først og fremst er det forskjellig hva barna trenger angående tøy alt etter hvilket alderstrinn de befinner seg på. Små barn har andre behov enn større barn, og selvsagt må klærne også varieres etter årstid og vær. Det er en jungel der ute, og å navigere den kan være vanskelig!

De minste – sommer som vinter

De minste barna, altså de som er fra 0-3 år gamle, har helt klart behov for myke klær. Dette fordi de skal bevege seg, og mange av dem lærer å gå, krype eller løpe. Stive, ubevegelige klær er vanskelig for barna å bevege seg i og reduserer dermed mobiliteten mye. Det er derfor viktig at en investerer i gode klær til barna sine.

I tillegg er det lurt å tenke på at de minste ofte befinner seg på gulvet eller veldig nært gulvet, hvor det kan være litt gulvkaldt. Det vil si at det er lurt å gi dem et lag tynt ull med mindre det er 30 grader ute og sola steker.

Videre må man tenke på hvordan de minste kles om vinteren. De beveger seg over en mindre flate enn de store barna, og det er smart å kle dem ekstra varmt når de skal ut om vinteren. Husk at også yttertøy skal være mykt og lett å bevege seg i.

Dere kan med fordel også bruke votter eller hansker, lue og hals for å beskytte barnet mot den verste kulda. Om du er usikker på hva du skal velge, kan det være lurt å tenke på hva du selv ville hatt på deg om du skulle være veldig aktiv med lignende tøy på.

Om sommeren kan barna med fordel ha på hatt, caps eller lignende for å beskytte ansiktet mot sola. Denne bør sitte godt på barnet, for praktisk komfort. Komfort er i det hele tatt veldig viktig, og her er det kanskje den ømfintlige huden som er aller viktigst.

Pass på barnas sensitive hud

Det har seg nemlig slik at babyer har veldig sensitiv hud. De bruker nemlig å få eksem og andre hudrelaterte problemer mye raskere, da de ikke er like herdet som oss voksne. Derfor er det ikke bare det å holde varmen, eller å ha pustende klær som er viktig. Komforten i møtet med selve tøyet er også helt essensiell.

Dette innebærer bruken av skånsomme materialer i klærne du kjøper til barna. Gjerne er organisk bomull et fint materiale. For mange faller i fella med å kjøpe det aller mest populære og de kjente merkevarene. Mange av disse har derimot ikke tatt høyde for baby hud.

Kort oppsummert er det altså en del ting du skal tenke over. Kulde, varme, komfortabilitet, og ikke minst skånsomme materialer er alle viktige faktorer. Ikke bekymre deg – det finnes klær der ute for barnet ditt også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *