En endret hverdag for parholdet

Vi lever i dag i et samfunn som er helt annerledes enn hva tilfellet var for noen få hundre år siden. Hundre år kan kanskje høres mye ut, men sannheten er at vi som rase fremdeles er veldig unge og vi har utviklet oss enormt over veldig kort tid.

Derfor ser vi at ting også var helt annerledes bare for 50 år siden. På den tiden hadde vi ikke internett, vi flyttet mye mindre rundt og det var helt vanlig at mannen var sjefen i huset. Spoler vi frem til 2019, så ser vi raskt at ting har endret seg enormt.

Samlivet har endret seg

2019 er nemlig en hypermoderne tid. I dag er det ikke noe slikt som “mannen i huset”, det er en tankegang som tilhører fortiden. Åpenhet rundt seksualitet og kjønn er i dag hverdagskost, noe som utvilsomt har endret våre liv.

Alt dette er selvfølgelig utelukkende positivt, men sannheten er også at i en tid hvor både mann og kone bruker like mye tid på jobb og få velger å dedikere sitt liv til hjemmet, så har ting endret seg drastisk når det kommer til samspillet mellom to mennesker i et forhold.

Før var alt veldig enkelt og greit. Mannen kom hjem fra jobb litt etter at ungene var ferdige på skolen og da var det tid for middag. Denne ble selvfølgelig laget av kona og sto klar når mannen kom hjem. Mannen sto for inntekten, kona sto for heimen.

Slik er det på ingen måte lenger. I dag er det helt vanlig at ungene går på et tilbud etter skolen ettersom både mor og far jobber fulltid og sjelden kommer hjem før fem. Dette fører til økt inntekt for en familie, men det kan også føre til problemer.

Parterapi kan hjelpe

Det mest vanlige problemet med slike situasjoner, er at begge personer i forholdet har en tendens til å bli slitne. Vi jobber i dag veldig mye og det kan da være vanskelig å komme hjem til et hjem hvor middagen ikke står på bordet og oppvasken ikke er gjort.

Dette kan virke som veldig irriterende ting for mange, men sannheten er at det er noe vi bare må håndtere. Men slike problemstillinger er ikke alltid like enkelt å løse for et par uten hjelp. Det er vanskelig å løse konflikter når vi er slitne.

Heldigvis så har dagens moderne samfunn sørget for at det finnes måter å hjelpe oss på. Dette er et relativt nytt problem og derfor har vi mennesker nå kommet med en ny løsning. En av de bedre løsningene er utvilsomt parterapi.

Parterapi er en tjeneste hvor du og din partner kan gå til en psykolog og få hjelp med hva enn det måtte være. Her kan dere begge snakke ut om det som måtte plage dere foran en spesialist som gir gode råd uten å fordømme eller kritisere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *