Finn en fastlege med ditt beste i tankene

Nordmenn er generelt sett en frisk og rask befolkning. Allikevel trenger vi, akkurat som alle andre mennesker, en lege innimellom. Det er ikke nødvendigvis slik at vi kun når ut til disse når vi er på vår dødsseng. Ofte trenger vi fastleger for eksempel bare for enkle helsesjekker, og kanskje underskrifter for sykemeldinger og lignende. De fleste fastleger er derimot en lege du bare får dumpet på deg. Selv om alle leger skal være godt utdannet og proffe, så er det ikke nødvendigvis sånn at vi trives med den vi har fått designert.

Det kan være så enkelt som et personlighetsproblem. Om du ikke føler deg komfortabel rundt en person som for eksempel i enkelte tilfeller kan be om å se deg naken, for medisinske formål så klart, så er det på tide å bytte fastlege. Den fastlegen som enten ble dumpet på deg, eller som dine foreldre ga deg, er nok da ikke for deg. Men hvor starter du dine søk, og hvordan finner du den beste matchen for deg hva gjelder fastleger?

Benytt grundig research for et optimalt resultat

Det beste stedet å begynne ditt søk er ingen ringere enn søkemotoren. Enten du ser en fastlege innenfor PPC annonsene, eller i det organiske søket, så vet du at fastleger som figurerer her er seriøse aktører. Dessuten er dette det beste stedet å gjøre research, fordi du ikke bare kan finne fastleger, men du kan også søke på deres navn. Finn ut hvilke kontorer de jobber fra, deres kvalifikasjoner, og ikke minst se om du kan finne andre menneskers meninger om dem.

Så snart du har fått opparbeidet deg et par gode alternativer, så er det ingenting som slår å teste ut fastlegen. Bestill en enkel time, kanskje for en generell helsesjekk eller lignende, og se om du liker legen. Se etter hvordan dere kommuniserer, og om du føler deg komfortabel rundt han eller henne. Her er det viktig å stille seg selv spørsmålet om en virkelig ønsker å gi så mye av seg selv, ved for eksempel samtaler om mental helse, som det en fastlege faktisk skal motta.

Kos deg med en ny fastlege!

Så snart du har fattet et valg, så kan du nyte en ny fastlege. Registrer dette i systemene, og vipps så har du en ny lege som skal hjelpe deg med rutinemessige helsesjekker. Husk at ingen valg dog er meislet inn i steintavler, og du kan endre din fastlege akkurat når du føler for det. Hvis du ikke har funnet den fastlegen du trodde kun hadde ditt beste i tankene, så er det faktisk ikke verre enn at du endrer på nytt.

For enkelte kan det være mange utbytninger i løpet av livet, og det av diverse årsaker. Men det viktigste er bare at en er fornøyd. Du fortjener tross alt en god fastlege med alle de skattepengene du betaler. Så dersom du er misfornøyd, potensielt med en fastlege som bare har blitt designert til deg, så kan du enkelt bytte din fastlege i dag ved hjelp av tipsene ovenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *