Så viktig er jobben for helsa

Hverdagen er et begrep vi kanskje ikke har det aller beste forholdet til. Det omhandler den samme, ofte kjedelige, dagen som vi opplever til stadighet. Kanskje enda mindre glede er det dog assosiert med jobbene våre. De aller fleste nordmenn sier nok i dag at de heller ville vært arbeidsledige, selvfølgelig med den garantien at de fortsatt tjente like mye penger. Allikevel handler ikke, og bør i hvert fall ikke, en jobb kun sentrere rundt det å ha en inntekt.

En jobb er nemlig så mye mer. Først og fremst kommer nok det sosiale for mange. På jobben møter de aller fleste noen av sine beste venner. Uten disse hadde nok jobben vært helt ulevelig. Dessuten er aspektet at en føler seg nyttig også helt uvurderlig. Se bare for deg hvor mye selvtillit og motivasjon en får til å stå opp fra senga når en har en jobb å gå til. Sist men ikke minst kan en simpelthen ikke se bort fra den generelle helsegevinsten, og den er nemlig både mental og fysisk!

Mental og fysisk forbedring av helse

Vår psykiske helse og velvære som nasjon har gått nedover sakte men sikkert det siste tiåret. Mange hypoteser har blitt foreslått, men ingenting er helt fastslått. Et mulig alternativ kan være at jobblivet rett og slett ikke gir nok. Enten det er at en er uten jobb, eller at en ikke føler seg bra i nåværende jobb, så er det på tide å gjøre en endring for din mentale og fysiske helse. Sett deg ned, finn jobb, og søk på det som virkelig interesserer deg!

Det finnes nemlig så gode helsegevinster ved å komme seg ut i jobb eller rett og slett bare bytte jobb fra en arbeidsplass du ikke trives. Enten du har gått hjemme en god stund, eller rett og slett bare sliter med det sosiale på nåværende jobb, eller en lignende situasjon, så finnes det et håp der ute for deg. Med så gode ressurser over nett, så venter drømmejobben på deg rett rundt hjørnet. Og når du vet at den kan forbedre både mental og fysisk helse, så er det vel egentlig liten tvil om at denne er et steg i riktig retning!

Ikke la motgangen knekke deg

Det er fort gjort å tenke tanken at du vil møte på mye motgang. Enten du er arbeidsledig eller har slått deg ned i en jobb du ikke er så fornøyd med, så har du nok fått en god del avslag på andre jobber tidligere. Men ikke la denne motgangen knekke deg! Lær av dine feil i de søknadsprosessene og kom deg videre til neste mulighet.

For det er virkelig et hav av muligheter, uansett hvilken sektor du bestemmer deg for å sikte høyere i eller entre. Forbedre din mentale helse ved å oppnå dine ambisjoner, og vipps vil din fysiske helse forbedres på kjøpet. Ikke lag motgangen knekke deg, og stå på i både oppover og nedoverbakker i kampen for ny jobb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *