Et glass rødvin er bra for helsen!

Å nyte et glass vin til middag kan ha sine fordeler. Men å drikke i moderate mengder er et must for å oppnå den optimale effekten av vinen.

 

I denne artikkelen kan du lese om alle fordelene med vinen, men det er viktig og husk at vin alltid skal forbrukes i moderate mengder. Det at vin er bra for helsen er ikke helt ny informasjon, men mange glemmer at å drikke i moderate mengder er viktig. Du kan også lese mer om sunne vaner på delinghelse.no, der det finnes en masse god informasjon.

Hva som er moderat vinforbruk

Hvor mye vin man kan drikke før de helsemessige fordelene i stedet blir farlige, avhenger av mange faktorer, f.eks personens størrelse, alder, kjønn, kropp og generelle tilstand, samt om vinen blir konsumert på full eller fastende mage. Alt er viktig!

 

Ifølge studier er moderat vinforbruk 0-9 vinglass per uke for kvinner og 0-14 glass per uke for menn, forutsatt at du ikke drikker mer enn ett glass om dagen for kvinner eller to glass om dagen for menn.

 

Reduserer risikoen for depresjon

Moderne studier viser at vin kan redusere risikoen for depresjon. Resultatene fra studien viste at menn og kvinner som drakk to til syv glass vin per uke, var mindre tilbøyelige til å få diagnosen depresjon.

Desuden er et rødvinen et naturligt samlingspunkt for os mennesker, når vi dresser op i vores pæne tøj og sætter os sammen til diverse middagsselskaber. Det er velkendt, at mennesker har brug for kontakt med andre mennesker, ellers bliver vi ensomme. Dermed kan man sige, at rødvinen nogle gange fungerer som andenpart i socialiseringen af mennesker.

 

 

 

Beskytter mot tykktarmskreft

Rødvinkonsum i moderate mengder kan også redusere tarmtumorer med ca. 50 prosent. I dagens samfunn hvor kreft er en stor helsefare, er alle hjelpemidler avgjørende. Så du kan drikke glasset ditt vin med god samvittighet!

 

Forebygger demens

Det har vist seg at stoffet resveratrol reduserer blodplastenes klebrighet, noe som bidrar til å holde blodårene åpne og dermed bidrar til god blodtilførsel til hjernen.

 

Både hvite og røde viner inneholder resveratrol, men rødvin inneholder mye mer. Under rødvins produksjonsprosess, er det langsiktig kontakt med drueskallen som stoffet ligger i.

 

Forebygger brystkreft

Regelmessig forbruk av de fleste alkoholholdige drikkene, øker risikoen for brystkreft. Men rødvin har vist motsatt effekt! Kjemikalier i skinn og frø fra røde druer reduserer østrogennivået, mens økt testosteronnivå i premenopausale kvinner, som medfører lavere risiko for å utvikle brystkreft.

 

Her handler det ikke om vinens egenskaper, men om druens egenskaper.

 

Viser egenskaper innen anti-aldring

Stoffet resveratrol, som kommer fra skinnene på druene, inneholder stoffer som reduserer hudens aldringsprosess.

 

Dette er noe som mennesket har snakket om i tusenvis av år. Tidligere ble det alltid sagt at munker i europeiske klostre levde lengre fordi de regelmessig drakk vin i moderate mengder.

 

Noen mennesker føler seg redde for å drikke rødvin regelmessig fordi det kan bety flekker på både glass og klær, som er vanskelig å fjerne, men det er ikke noe problem så lenge du har en god vaskemaskin og oppvaskmaskin. På skousen.no finner du et stort utvalg av kjempebra oppvaskmaskiner. Så kom i gang og gjør 2018 ditt mest sunne år noensinne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *